BG

Преглед на периферните устройства на Lorgar от KODIAK: Качество и достъпност

Lorgar продължава да си сътрудничи с известни геймъри и този път известният унгарски стриймър Kodiak тества геймърската периферия на Lorgar.

Спойлер: наред със старите марки, които произвеждат добри продукти от десетилетия, Lorgar навлиза на пазара и изглежда наистина обещаващо. Kodiak е тествал следните продукти: геймърската мишка JETTER 357, клавиатурата със 104 клавиша AZAR 514, слушалките KAYA 460 и уеб камерата LORGAR RAPAX 701. Нека се потопим в това, което Kodiak мисли за периферните устройства на Lorgar.

Започвайки с мишката, Кодиак беше изненадан от нейната цена. За тези, които търсят бюджетна геймърска мишка, JETTER може да бъде отличен избор. Ергономичната геймърска мишка е проектирана за захват с длан, разполага с 6 програмируеми бутона и RGB подсветка. За да бъде по-конкретен, Kodiak спомена:

“На пръв поглед няма от какво да се оплачем; дори поставката за палеца е на особено добро място. Тя не е прекалено голяма и въпреки факта, че мога да използвам само симетрични мишки, тази мишка ми беше напълно удобна. Нейното тегло не е твърде голямо, като достига общо 75 грама. Така че външният й вид е напълно подходящ, но, разбира се, само това няма да е достатъчно, за да я превърне в добра мишка. Нека да разгледаме отвътре. JETTER използва честота на опресняване 1000 Hz и разполага със сензор Pixart ATG-4090”.

Според Kodiak, Pixart произвежда висококачествени сензори и е една от най-големите компании за производство на сензори, които доставят продукти на много големи марки. По време на тестовия период опитът на Kodiak показва, че този сензор е надежден и точен, въпреки че според него вероятно е по-бюджетен сензор.

Преминавайки към клавиатурата, една от открояващите се характеристики на AZAR 514 е двойственият ѝ вид. Масивната алуминиева рамка по подразбиране се предлага в бял цвят, но ако предпочитате по-традиционен вид, можете да прикрепите черен капак към клавиатурата.

“Що се отнася до суичовете – казва Кодиак, – не ми беше лесно да намеря информация за тях, тези суичове не са от най-разпространените на пазара. AZAR използва линейни суичове “Dream”. Това са фабрично смазани 5-щифтови суичове с 40 грама сила на задействане и 4 милиметра общ ход. Те са сертифицирани за 50 милиона натискания на клавишите, което гарантира дълготрайност. Иначе спецификациите са много сходни с широко популярните суичове Cherry MX Red, а звукът им също е сравним”.

Слушалките KAYA 460 разполагат с напълно обръщаеми платнени възглавнички за ушите и регулируема лента за глава. Нейният шумопотискащ микрофон може да бъде изваден и заглушен. Честотният диапазон на KAYA варира от 20 до 20 000 херца, който Kodiak счита за среден. Един забележителен аспект, според Kodiak, е удобството при носене на тези слушалки. Kodiak споменава:

“Особено полезно е, че микрофонът свети в червено, когато е заглушен. Също така е важно да се отбележи, че в софтуера на слушалките могат да се задават много неща, включително колко силна да бъде силата на звука от двете страни”.

Кодиак потвърди, че LORGAR RAPAX 701 е фантастична малка камера и той самият я използва.

“С автоматичен фокус, два микрофона с активно филтриране на звука и заключване, което може да се използва за покриване на камерата, ако не я използвате и се притеснявате, че някой ще вземе контрол над нея. В момента използвам  LORGAR RAPAX 701 и съм напълно доволен от нея.”

Заменил е старата си камера, която е имала счупена основа. RAPAX има основа с подобен дизайн, но две функции я правят много по-използваема. Едната е, че USB кабелът може да се извади от камерата. Това значително улеснява настройката и евентуалното преместване.

Другата е, че той е свързан с основата с шарнир, така че може не само да се регулира нагоре и надолу, но и да се премества във всички посоки, за да се зададе лесно перфектният ъгъл за стрийминг”, казва Кодиак.

И накрая, както всички големи марки, Lorgar предоставя централизиран софтуер за координиране на периферните устройства. Според Kodiak при инсталиране на Lorgar софтуера системата Well-Played автоматично разпознава вашите устройства, независимо дали става въпрос за уеб камера или мишка. Освен това, ако имате няколко RGB устройства, можете да синхронизирате осветлението. Софтуерът генерира статистически данни за използването на периферните устройства, а потребителите могат да персонализират различни настройки. За да научите повече за KODIAK, можете да последвате известния геймър в каналите му в Instagram, Twitch и YouTube или да прочетете цялото ревю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да харесате още

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ОБЩНОСТТА НА МАРКАТА ЛОРГАР!

Насладете се на
любимите си игри, като използвате висококачествено оборудване. Излъчвайте
игрите си на живо, записвайте видеоклипове с мултимедийни устройства от висок
клас. Говорете с вашите съотборници и приятели, записвайте подкасти с най-добро
качество на звука.

Къде да купя Lorgar във вашата страна>>>

ВЗЕМЕТЕ CВОЯ БОНУС

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ДНЕС